De ce străinii nu găsesc slujbe în Danemarca?

Berlingske Tidende a publicat un articol intitulat Desperate jagt på nye medarbejdere, ceea ce înseamnă „Luptă disperată pentru noi angajaţi“. Articolul susţine că piaţa muncii din Danemarca are o îngrozitoare nevoie de forţă de muncă, deoarece 40% din locurile disponibile sunt ocupate de personal necalificat pentru acea poziţie. Se mai spune că 15% din companiile din Danemarca au renunţat complet să mai caute angajaţii de care au nevoie. Dacă într-adevăr aşa stau lucrurile, este o problemă serioasă cu slujbele sigure pentru străinii din Danemarca.
S-a făcut chiar studii asupra potenţialului muncii din Danemarca, deoarece se caută soluţii în ridicarea interesului Ministerului Muncii „Beskæftigelses Ministeriet“ în problema angajărilor.
În ciuda mult trâmbiţatului fapt că Danemarca are o stringentă nevoie de forţă de muncă, chiar şi din străinătate, impresia este că un străin îşi găseşte foarte greu un loc de muncă. Unora le este necesar chiar şi 2 ani pentru a găsi o slujbă stabilă şi sigură chiar dacă au în spate ani buni de muncă în ţările lor. Există plângeri şi proteste în grupurile de discuţii, conform cărora străinii sunt foarte plictisiţi deoarece nu au serviciu dar vor să lucreze în ciuda nenumăratelor lor cereri de „ajutor“ în găsirea unui loc de muncă.
Este într-adevăr foarte ruşinos pentru companiile din Danemarca, unde sunt foarte mulţi străini bine pregătiţi profesional şi talentaţi şi care vor să trăiască în această ţară, să nu aibă un avantaj de pe urma lor. Este regretabil că datorită culturii danezilor şi atitudinii faţă de străini, adevărata integrare a străinilor în societate este împiedicată.
Acesta este un subiect fierbinte care provoacă îngrijorare în rândul străinilor.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s