Dubla cetăţenie

Conform Legii Cetăţeniei Daneze, una dintre cerinţele pentru ca un străin să devină cetăţean danez este ca acesta să renunţe la propria cetăţenie. Un danez care trăieşte în străinătate trebuie să renunţe la cetăţenia daneză pentru a deveni cetăţean al acelei ţări. Cu alte cuvinte Danemarca nu permite dubla cetăţenie.
Lumea este într-o continuă dezvoltare, de aceea şi Danemarca trebuie să renunţe la prejudecăţi şi trebuie să intre în pas cu lumea. Dubla cetăţenie este cea mai bună soluţie pentru o societate modernă şi ar trebui să fie lege şi în Danemarca. Aceasta este necesar mai ales străinilor căsătoriţi cu danezi, în interesul copiiilor lor danezi prin naştere pentru a avea drepturi în ambele ţări de origine. Mulţi străini locuiesc de zeci de ani în Danemarca, chiar mai mult timp decât în propria lor ţară, şi nu vor să renunţe la propria lor cetăţenie, plătesc taxe statului danez, dar neavând cetăţenie nu au dreptul să participe la alegerile parlamentare.
Ce pot să înţeleg de aici: cine nu este cu noi este împotriva noastră?! Cine spune că danezii nu sunt rasişti se înşală.
De aceea există o Petiţie online precum şi siteul Statsborger prin care se cere autorităţilor daneze să schimbe legea cu privire la dubla cetăţenie.

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Justiţie, Opinii și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s