În baie este duşul

Danezilor nu le prea pasă cum arată băile lor. Majoritatea sunt foarte minuscule şi au doar strictul necesar: o chiuvetă cu oglindă, un WC şi celebrul duş, fără cadă de baie sau vană cum se mai numeşte. Multe apartamente nu au nici măcar un radiator sau calorifer în baie. Ei cred că apa fierbinte de la duş care se împrăştie peste tot este suficient să te încălzească după ce faci duş, dar după ce ieşi de acolo tremuri de-ţi clănţăne dinţii. Este mult mai confortabil să faci o baie în cadă decât să faci numai duş, astfel din acest punct de vedere este mult mai bine în România. Săracii danezi nu au vană şi nici calorifer în baie…
Ideea de bază în folosirea duşului în loc de baia în vană este că se consumă mai puţină apă caldă, astfel se consumă mai puţină energie. Danezii sunt chiar obsedaţi de economisirea energiei şi fac tot posibilul pentru aceasta. Băile au fost proiectate în acest sens: spaţiu mic, duş în loc de vană şi fără calorifer.
Persoanele mai bogate de prin Charlottenlund sau Hellerup sau de aiurea îşi pot permite să aibă o cadă de baie care se consideră a fi un lux, nu neapărat că e mai scumpă dar necesită un spaţiu mult mai mare. Unii au chiar jacuzzi în loc de vană. Cine are măcar o cadă de baie poate fi invidiat.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s