Limba daneză este dificilă

Nu numai străinii au dificultăţi în învăţarea limbii daneze, chiar şi copiii mici născuţi în Danemarca au probleme în învăţarea limbii lor materne.
Un studiu efectuat de către Universitatea Danemarcei de Sud, a arătat că, în medie, copiii danezi au un vocabular de numai 80 de cuvinte, la vârsta de 15 luni. În schimb, copiii suedezi cu aceeaşi vârstă pot avea un vocabular de 130 de cuvinte, în timp ce croaţii pot ajunge până la 200 de cuvinte.
„Cercetarea arată că, la vârsta de doi ani danezii refac terenul pierdut”, a spus conducătorul studiului Dorthe Bleses. „Dar este bine să fie conştienţi de provocarea că unii copii trebuie să audă cuvintele şi expresiile de mai multe ori înainte de a le pronunţa corect.”
Potrivit studiului, principalul motiv pentru care danezii, înţeleg greu limba este că propoziţiile au cuvinte împreunate greu de extras. Daneza este, de asemenea, una dintre limbile cu cele mai multe vocale, ceea ce duce la o pronunţie dificil de înţeles a cuvintelor în conversaţia zilnică.
„Este mult mai dificil pentru un copil danez de a înţelege unde sunt pauzele într-o propoziţie – unde se opreşte un cuvânt şi începe altul nou,” a spus Bleses. „În suedeză distincţia este mult mai clară.”
Studiul a analizat 18 ţări, iar rezultatele vor fi publicate într-o ediţie viitoare a Journal of Child Language de la Universitatea din Cambridge.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s