Obama critică Danemarca

Barack Obama, printre alte ţări, critică Danemarca deoarece ţara nu doreşte să accepte refugiaţi irakieni. Poziţia sa poate fi citită la pagina 4 din declaraţia (PDF) intitulată „Barack Obama: întoarcerea paginii în Irak“ unde spune: …Partenerii coaliţiei cum sunt Marea Britanie, Australia, Italia, Spania, Olanda, Danemarca şi Japonia au făcut extrem de puţin pentru a întâmpina criza refugiaţilor şi trebuie încurajate să facă mai mult…
Acest document a fost publicat în 2007, deci nu este nou, dar a fost adus în atenţie de presa suedeză . Aceasta este suficient pentru a-i face pe vigilenţii danezi să se trezească din xenofobie. Chiar şi săptămânalul de limbă engleză, Copenhagen Post a relatat despre acest subiect incomod.
Mai mult decât atât, guvernul danez a prezentat joi, 13 noiembrie, un proiect de lege de urgenţă menit să limiteze libertatea de mişcare a străinilor care beneficiază de statutul numit „şedere tolerată“, care nu pot fi expulzaţi către o altă ţară.
Poziţia lui Obama a apărut şi pe siteul său, în secţiunea „Îndeplinirea obligaţiei S.U.A. de a accepta refugiaţi“. Chiar şi Departamentul de Stat al S.U.A. a fost criticat deoarece S.U.A. a acceptat doar 190 de refugiaţi irakieni din cei 7.000 cât a promis.
S-ar părea că Obama doreşte să „împingă“ mai mulţi imigranţi musulmani în diferite ţări din Europa.

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s