Străinii cu studii superioare pleacă din Danemarca

Numai 50 din cei 3.000 de cercetători îşi prelungesc viza de reşedinţă în Danemarca pentru încă 2 ani. Fiscul (Skat) îi descurajează să mai rămână.
Încercările Danemarcei de a-i determina pe cei cu studii superioare să rămână în această ţară au fost sortite unui eşec răsunător şi lamentabil. Numărul specialiştilor străini care continuă să lucreze în Danemarca după expirarea planului de cercetare în primii trei ani este absolut nesemnificativ.
Impozitarea străinilor este total descurajantă. După trei ani ei pleacă acasă, pur şi simplu, aşa că Danemarca va trebui să facă eforturi în această direcţie, pentru a-i menţine.
Urmările pot fi dezastruoase pentru prosperitatea din Danemarca. În 2019 va exista un deficit de 105 mii de angajaţi de înaltă calificare.
Specialişti străini care ajung în Danemarca, în primii trei ani plătesc 31% în impozite şi taxe sociale. Prelungirea şederii pentru încă doi ani,  duce la creşterea impozitului la 38,36%. Foarte puţini acceptă această creştere în impozitare.
Este extrem de regretabil faptul că Danemarca nu se va trezi curând pentru a crea condiţii mai bune pentru aceşti specialişti. Ei se mută adesea cu familia pentru a lucra în Danemarca, care, în sine, este o sarcină solicitantă şi, prin urmare este atât de nepotrivit că Danemarca îi pedepseşte cu condiţii fiscale jecmănitoare.

Acest articol a fost publicat în Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s