Tachinare

Printre multe alte lucruri, danezii cred că tachinarea („teasing” în engleză, „drillende” în daneză) este un comportament în care ei sunt experţi şi le aparţine în totalitate, mai ales în rândul copiilor, de aceea aceştia trebuie să-l înveţe şi să-l accepte pentru a fi consideraţi danezi pur sânge.
Mai ales copiii trebuie să se obişnuiască să fie tachinaţi, necăjiţi de către alţii, aceasta contribuie la dezvoltarea unui caracter puternic. Acest comportament, care poate degenera chiar în hărţuire, denotă o forţă puternică mai ales în a accepta a fi necăjit.
Problema este cât de corect şi sănătos pentru psihicul unui copil este acest comportament. Cât de mult se poate întinde coarda pentru a nu dăuna psihologic?
Am cunoscut o adolescentă de 17 ani pe care colegii ei de şcoală o necăjeau, o tachinau, râdeau de ea, şi aceasta numai din cauza prenumelui ei, Ninna. Nu cred că un astfel de nume poate duce la o aşa mare problemă. În semn de protest la un astfel de comportament al colegilor, fata şi-a schimbat prenumele, din Ninna în Sofie. Fata nu a mai rezistat presiunii psihologice create de colegi sau prieteni.
În locul ei, eu le arătam degetul din mijloc, îi făceam rasişti şi îi trimiteam la origini, dar cred că cel mai bine era să-l bat pe unul dintre ei, aşa să le dau o lecţie, să le arăt că nu ei sunt cei mai buni.
Numele ne este dat de părinţi, de aceea nu suntem responsabili în această privinţă.
S-ar părea că este o modă în Danemarca în a-ţi schimba prenumele, nu numai din motive de tachinare, care se poate face chiar pe internet. Ce înseamnă asta? Că părinţii care ţi-au pus numele sunt nişte inculţi, nişte idioţi că nu au ştiut să-ţi pună un nume care să-ţi placă?

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s