Danezii nu vor să aibă prieteni străini

Un nou studiu arată că studenţii danezi nu sunt prietenoşi cu colegii lor de clasă străini, îi acceptă cu dificultate.
În timp ce majoritatea studenţilor străini din Danemarca, intervievaţi de Cirius, spun că experienţa lor este mulţumitoare şi nivelul educaţional este ridicat, cel puţin jumătate dintre ei sunt nemulţumiţi de posibilităţile de a-şi face prieteni printre colegii lor danezi.
Au fost chestionaţi mai mult de 3.500 de stundeţi străini cu privire la facilităţile şi oportunităţile oferite de univeristăţile daneze străinilor care studiază acolo.
78% dintre ei recomandă Danemarca ca fiind un foarte bun loc unde să studiezi, dar 50% sunt profund dezamăgiţi de oportunităţile de a-şi face prieteni danezi.
S-ar părea că acest rezultat nu este chiar neobişnuit. „Danezii vor să-şi facă prieteni încă din primii ani de şcoală, de la vârste foarte mici. Programul lor este foarte încărcat şi este foarte dificil să găsească timp pentru a se întâlni cu prietenii pe care deja îi au, deci nici nu se pune problema să-şi facă alţii noi“, spune Heidi Andersen, fondatoarea Living Institute, compania care îi ajută pe străini să se integreze în societatea daneză. Evident că aceasta este doar o scuză, un text tipic danez, o motivaţie puerilă şi nefondată. Realitatea este cu totul alta. Ea mai spune că danezii sunt foarte închişi, doresc să aibă o viaţă privată, şi de aceea fac invitaţii doar prietenilor foarte apropiaţi şi familiei.
Ministerul Ştiinţei, Tehnologiei şi Dezvoltării recomandă companiilor daneze să fie deschise în angajarea studenţilor străini.
În anul universitar 2006/2007, în Danemarca au studiat 14.500 studenţi străini.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s