Violenţa poliţiei daneze şi spray-urile cu piper

În Danemarca, posesia spray-urilor cu piper (conţin capsaicina – un iritant puternic) de către cetăţeni este ilegală, dar poliţiştii din cele mai multe zone metropolitane au în dotare astfel de sprayuri. Acest fapt se datorează cetăţenilor bolnavi mental (şi numai lor) care au un comportament violent şi ameninţător faţă de poliţia care caută metode defensive de protecţie. Până acum organul a recurs la arme de foc care au dus chiar la ucidere. Aceste spray-uri sunt o armă neletală.
O femeie s-a plâns că poliţia a folosit astfel de spray-uri, chiar dacă nu era cazul, în timpul violenţelor din Christiania.
Există acuzaţii că „organul“ foloseşte acest mijloc de forţă într-un mod total greşit, prin încălcarea legii. În presă există nenumărate articole pe această temă.
Brutalitatea poliţiei daneze este recunoscută. Există nenumărate plângeri împotriva metodelor dure de acţiune ale sale. Există un proces civil cu privire la moartea unui băiat în timp ce acesta se afla în custodia poliţiei în iunie 2002.
Se poate vedea, de asemenea, cum poliţia a mers prea departe în folosirea violenţei împotriva unor demonstranţi. Astfel de cazuri sunt nenumărate.

Acest articol a fost publicat în Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s