Comunism şi dictatură

Politiken scrie despre faptul că statul şi-a propus ca bolnavii psihic să fie forţaţi să ia medicamente, de aceea a recomandat psihiatrilor să folosească forţa şi coerciţia în injectarea medicamentelor pentru aceşti bolnavi, chiar dacă nu sunt internaţi în spital.
Această propunere vine din partea Ministerului Sănătăţii şi este catalogată drept „controversată“.
Această nouă regulă va fi pusă în aplicare când un bolnav mental sub tratament nu se prezintă la secţia de psihiatrie să-şi ia medicamentele prescrise.
Poliţia va folosi mandatul de aducere, va folosi forţa dacă este necesar, împotriva bolnavilor psihic pentru a fi trataţi forţat cu medicamente.
Se pare că trăim în vremuri foarte periculoase. În Danemarca, până recent, conceptul de vaccin obligatoriu sau orice altă formă de coerciţie din partea statului în cele mai diverse domenii, dacă nu chiar în toate, ale vieţii de zi cu zi a danezului nici nu se punea în discuţie deoarece marea majoritate a danezilor au încredere şi le este frică de autorităţi, sunt foarte ascultători şi nu vor să aibă de-a face cu birocraţia, de aceea ei acceptă cu sfinţenie absolut orice li se propune de către stat, şi execută.
Astfel, campania de vaccinare HPV (vaccinul împotriva cancerului de col uterin) a avut un succes răsunător în Danemarca, spre deosebire de România unde a fost refuzat în proporţie de 80%. Succesul este mai ales al companiei care produce vaccinul, nu al zecilor de mii de fete a căror şansă de a avea copii a scăzut simţitor datorită Gardasil-ului, o substanţă toxică. În Marea Britanie şi în SUA părinţii au refuzat acest vaccin, în mare măsură.
Cu cât mai multe injecţii, cu atât mai mare este profitul. Dar ce caută poliţia în treaba asta?
Faptul este că nimeni nu are dreptul să injecteze substanţe, medicamente în corpul altei persoane fără acceptul acesteia.
Un scenariu similar are loc şi în cazul antidepresivelor pentru tineri care nu au voie să întrerupă tratamentul fără aprobarea doctorului. Chiar dacă nu există dovezi că ar fi bolnavi, din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi şi astfel obligaţi să ia medicamente. Cu cât mai multe medicamente prescrise, cu atât mai mare este profitul şi cu atât mai mulţi tineri se tâmpesc şi mai mult şi devin obedienţi.
Astfel statul ne ia drepturile la o scară inimaginabilă până acum, iar noi tot mereu ne plângem.
Încetul cu încetul, picătură cu picătură, statul danez ia dreptul la personalitate, chiar şi drepturile familiei sunt erodate, acestea fiind înlocuite de atotştiutorul „Tată” care este statul. Este ca în povestea cu mistreţii:
Începi să le pui de mâncare în acelaşi loc în fiecare zi. În câteva săptămâni pui un gard. După ce se obişnuiesc să mănânce lângă gard, pui al doilea gard şi apoi al treilea. În sfârşit pui şi al patrulea gard pe ultima latură. Fără să-şi dea seama, mistreţii au intrat în cuşcă şi au devenit dependenţi de tine prin mâncarea şi protecţia pe care le-o dai.

Acestea se întâmplă nu numai în Danemarca.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Politică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s