Dacă nu îţi place Danemarca, de ce dracu mai stai aici?

Printre altele, aceasta este una din expresiile care fac parte din limbajul de lemn danez, folosită mai ales la adresa străinilor.
Voi încerca să dau un răspuns: Nouă ne place Danemarca, este incoşcoritoriabilă.
De ce dracu suntem aici?, este pentru că vrem asta.
Dacă nu ÎŢI PLACE Danemarca, de ce DRACU mai stai aici? Ţine minte, Danemarca este numai pentru oamenii care par că le place aici! Dacă vrei să fii unul dintre ei, ţine-ţi gura, stai pe curul tău şi nu uita că libertatea de exprimare este permisă numai atunci când ridici în slăvi Danemarca, în caz contrar eşti dat afară.
Nu eşti aici să critici Danemarca, eşti aici să o preţuieşti, altfel cară-te! Ştiaţi că mai există un test prenatal în afara celui pentru sindromul Down, disponibil în Danemarca, care poate determina dacă un copil nenăscut încă, va deveni o persoană care va critica aspectele vieţii din Danemarca? Pentru a evita neplăcerile de a avea un astfel de copil, aveţi posibilitatea să-l eliminaţi convenabil acum, înainte de a creşte mare şi să aibă oportunitatea de a spune propoziţii nesatisfăcătoare. De aceea să nu aveţi copii, dacă testul arată că ei vor creşte altfel decât a fi absolut fericiţi cu tot ceea ce se întâmplă în Danemarca, sub glorioasele ei atitudini. Astfel, nu vor exista neplăceri în a obliga astfel de copii să plece de aici, deoarece Danemarca este locul numai pentru oameni fericiţi. Oricine altcineva este rugat să plece sau sunt întrebaţi ce dracu caută aici atâta timp cât nu acceptă faptul că acest loc este incredibil de perfect.
Danemarca este perfectă. Trebuie să-ţi placă, altfel poţi să pleci. Nici nu încerca să-ţi imaginezi că ai avea nevoie de ceva aici, acceptă-ţi status-quo-ul şi întreabă-te: „De ce aş fi aici dacă vreau să schimb aspectele vieţii daneze?“ Asta este: Cară-te!  Nu încerca să schimbi nimic: Du-te!

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s