Even in Sweden

even_swedenAcesta este titlul unei cărţi scrise de Allan Pred în anul 2000 (PDF), despre rasism, zone geografice rasializate, politică.
Cartea este scrisă într-un stil captivant despre trezirea rasismului în Europa la sfârşitul secolului XX – chiar şi în Suedia, o ţară recunoscută pe plan mondial ca un exemplu celebru în justiţia socială sau egalitarism. Câteva mii de imigranţi ne-europeni sau musulmani sau refugiaţi care au profitat sau au găsit înţelegere în politica generoasă de imigrare a Suediei, se află acum în poziţia de a fi discriminaţi sau trataţi incorect.
Folosind părerile mai multor specialişti, autorul descrie intensificarea rasismului cultural din anii ’90, proliferarea stereotipurilor etnice negative şi segregarea spaţială a non-suedezilor. El susţine că Suedia trebuie să-şi reconsidere propria sa imagine ca forţă a toleranţei şi analizează strategiile care permit locuitorilor să menţină această imagine. În carte sunt folosite surse din articole de ziar, interviuri la radio, discursuri politice referitoare la imaginea imigranţilor din Suedia.
Fragmente din această carte pot fi citite la Google Books.

Danemarca are puncte comune cu Suedia în ceea ce priveşte realităţile arătate în această carte.

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii, Politică și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s