„Insula Căcaţilor“

ama1 Căcat este de fapt o metaforă importantă a culturii locale, pentru că timp de secole Amager a avut porecla de „Insula Căcaţilor“ – Lorteøen . Sistemul latrinelor din Copenhaga s-a mutat din centrul oraşului în Amager în 1777, localizat la început unde este astăzi zona urbană centrală, iar la mijlocul secolului al XIX-lea s-a mutat în zonele din nord-est. Copenhaga nu avea un sistem adecvat de canalizare până la industrializare, dar nu înainte de a se construi o staţie de pompare a apelor reziduale şi mai târziu facilităţile de salubritate şi de ridicare a gunoaielor au înlocuit sistemul latrinelor, care au rămas aproape în acelaşi loc, până astăzi. De asemenea, zone mari din Amager au fost folosite ca şi gropi de gunoi, de fapt, părţi mari ale terenurilor regenerate din Amager, inclusiv părţi din Ørestad, deşeurile ale „ingredientului“ de bază – dejecţiile şi reziduurile cu ajutorul cărora insula se măreşte.
Aici se află Aeroportul Kastrup, Field’s, Bella Center, podul Øresund spre Suedia, şi există facilităţi militare, poligoane de tragere, în multe zone există muniţie neexplodată.
Amager este urât, destul de urât. Există câteva locuri frumoase aici – Ingolfs Kaffebar , Øens Perle pe Kastrupsvej, dar insula nu a făcut mai nimic pentru a respinge pseudonimul său dur de lorteøen unde urâţenia prevalează.
Insula, parte a oraşului Copenhaga, are o suprafaţă de 65 km2 şi o populaţie de 150.000 locuitori, cam cât în Odense sau Ålborg.

Acest articol a fost publicat în Istorie, Opinii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s