Niciodată să nu critici Danemarca

Există mecanisme specific culturale care afectează şi încetinesc integrarea imigranţilor în viaţa de zi cu zi, în societate în general. Imigranţii în general renunţă să interacţioneze cu danezii, obosiţi fiind de pretenţiile culturale mai preponderente aici decât în ţările învecinate.
Ce mai mulţi danezi nu au spirit combativ, preferând să evite o discuţie în contradictoriu şi în general resping criticile cu adevărat îndreptăţite. De aceea ei preferă să audă doar ceea ce le convine, ce este favorabil, despre ţara lor. Modul în care se aşteaptă ca străinii să-şi formuleze comentariile despre danezi şi Danemarca este atât de restrictiv, încât de multe ori aceştia renunţă să le mai facă observaţii.
Dar cum să critici un lucru dacă trebuie să vorbeşti doar pozitiv despre el? În mod diplomatic trebuie să recunoşti că nu este nimic rău în Danemarca, şi să faci doar sugestii ca lucrurile să meargă „mai bine“. Trebuie să ai idei constructive, propuneri clare şi dacă se poate, conform Janteloven – legea pe care trebuie să o iubiţi, danezii vor să te vadă cum capotezi pentru că ei oricum asta aşteaptă să se întâmple. Pentru danezi, Danemarca este centrul universului, societatea perfectă şi tot ceea ce au nevoie este ca oamenii să vorbească pozitiv despre ţara lor, altfel devii persona non grata şi astfel danezii se vor uita urât la tine.
Când un ambasador american demisionar, intervievat de un ziar local, a vorbit despre atitudinea rasistă a danezilor faţă de toţi străinii, răspunsul danezilor în faţa criticii a fost „o tăcere de moarte“. În orice altă ţară acesta ar fi fost un subiect intens dezbătut, dar nu şi aici în Danemarca. Subiectul nu a mai fost deschis niciodată şi probabil danezii au învăţat să nu-i mai întrebe pe alţi ambasadori care se retrag de la post despre părerile lor. Tot astfel s-a întâmplat şi cu ambasadorul american de după perioada Clinton când a criticat Danemarca pentru lipsa ei de angajament în îndeplinirea obligaţiilor sale faţă de NATO. Ziarele nu au scris nimic. Sunt multe astfel de exemple, nu se spune nimic despre capotarea Danemarcei în faţa altor ţări.
Ajungi să te saturi de toate aceste minţi înguste care cred cu adevărat că Danemarca este cea mai bună ţară din lume.

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s