Pantomima

Este o modalitate de exprimare folosind numai mişcarea scenică, fără utilizarea cuvintelor. Originile acestei arte se regăsesc în Grecia Antică timpurie (sec. IV î.H.). Commedia dell’Arte, care a debutat în Italia la începutul secolului XVI, a avut o mare influenţă asupra pantomimei moderne. Arta teatrală italiană a fost susţinută de trupe care făceau turnee în Europa, de aceea aveau nevoie de reprezentaţii în care să nu fie necesară exprimarea verbală, pentru a elimina bariera lingvistică.
Asemenea reprezentaţii extraordinare au loc în Tivoli sau Bakken, de două ori pe zi, unde nu este necesar să cunoşti limbi străine pentru a le înţelege. Calitatea spectacolului este foarte ridicată datorită balerinilor, a orchestrei precum şi a personajului principal: Pierrot, caracter creat de Jean-Gaspard Deburau. El este protagonistul faimosului cântec franţuzesc „Sub clar de lună“.

Teatrul cu păunul chinezesc este cel mai vechi din Tivoli, a fost creat în 1874 de către arhitectul danez Vilhelm Dahlerup, cel care a construit şi Teatrul Regal Danez în aceeaşi perioadă.

Acest articol a fost publicat în Cultură și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s