Controversa folosirii sexului în reclame în Scandinavia

11314 Scandinavia este cunoscută pentru liberalismul ei, asistenţa medicală şi educaţia gratuită, politica deschisă asupra imigraţiei, sunt primele lucruri care îţi vin în minte când te gândeşti la Danemarca, Norvegia sau Suedia. Dar când este vorba de reclame, ţările scandinave nu sunt chiar atât de receptive .
Suedia a hotărât recent să nu mai interzică reclamele care conţin sex, ceea ce este foarte strict reglementat în Danemarca şi Norvegia. Folosirea conţinutului sexual pentru vânzarea unui produs a fost interzis în Norvegia din 2003. „Oamenii dezbrăcaţi sunt minunaţi, bineînţeles, dar ei trebuie să fie relevanţi pentru produs. Reclama la gelul de duş sau la o cremă poate conţine nuditate, dar nu o femeie în bikini la o reclamă de maşini“, a spus Sol Olving de la Norway’s Kreativt Forum.
În Suedia, guvernul a luat în considerare îngrijorările că o asemenea interzicere intră în conflict cu libertatea de exprimare şi cea a presei. „Nu vreau să încalc libertăţile fundamentale ale omului şi dreptul pentru o legislaţie de a cărei eficienţă mă îndoiesc. Aceasta nu este calea pentru a învinge în lupta pentru egalitatea sexelor“, a spus ministrul Nyamko Sabuni.
Pentru a vedea reclame sexy sau poze cu nuditate în Scandinavia, mai bine mergeţi la Stockholm decât la Oslo.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s