Lipsa credinţei în justiţia daneză

Aceasta este o poveste a unei femei din Belarus în vârstă de 29 de ani care a fost nevoită să-şi părăsească copilul şi soţul din Danemarca. Ea a fost expulzată din Danemarca, după ce i-a fost promisă o carieră de medic.
natallia_a_02-02-20_321035dEa a fugit de dictatura din Belarus pentru a se bucura de libertate, dragoste şi o viaţă mai bună în Danemarca. A întâlnit un sistem care i-a promis că într-o zi va avea o carieră în medicină, dar a doua zi au condamnat-o ca pe un infractor.
Ea si-a pierdut credinţa în justiţie, iar în fiecare moment este în pericol de a fi deportată în ţara sa.
Soarta nemiloasă a Natalliei Dzivachenkas, în vârstă de 29 de ani, se datorează birocraţiei daneze, este o poveste grotescă într-o chestiune banală, care frizează ridicolul chiar de la început.
Natallia, căsătorită acum cu un danez, şi mamă a unui copil de şapte luni, şi-a părăsit ţara în 2006 cu o viză de turist şi l-a întâlnit pe Thomas Stausholm în oraşul Thy.
Cu un caracter deosebit, specializată în diagnostic biochimic, teoretic era uşor pentru ea de a obţine un loc de muncă în Danemarca lovită de lipsa forţei de muncă în domeniul medical.
Şi-a căutat de lucru la spitalul din Hostelbro, dar fără să ştie reglementările, a semnat chiar propria sa expulzare. Nu este nici o cale de întoarcere. Situaţia este foarte absurdă, desprinsă din romanele lui Kafka.
Regulile sistemului danez trebuie respectate, mai întâi ea trebuie să călătorească înapoi în Belarus, iar de acolo să trimită cererea de angajare la Ambasada Danemarcei de la Moscova, după care aceasta va informa Ministerul de la Copenhaga. Este într-adevăr incredibil şi o idioţenie. Nimeni nu o poate ajuta. Acest caz este o ruşine pentru Danemarca.
Există nenumărate motive de a trimite înapoi străinii în ţările din care au venit, după ce aceştia şi-au creat un cămin în Danemarca, au copii, familii. În loc să menţină împreună părinţi cu copii, sistemul danez le distruge vieţile, este inuman, este un atentat la respectarea drepturilor fiinţei umane şi un semn de xenofobie din partea Danemarcei. Asemenea cazuri sunt nenumărate.

Acest articol a fost publicat în Justiţie, Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s