Danezii sunt foarte bine plătiţi

Danezii renunţă foarte rapid la slujbele prost plătite comparativ cu alte ţări.

Un nou studiu arată că Danemarca este una dintre ţările unde există cel mai scăzut număr al cetăţenilor cu salarii mici. Conform acestuia, danezii au cel mai ridicat salariu minim în comparaţie cu alte state.
„De fapt, salariul minim din Danemarca corespunde cu salariul mediu din Statele Unite“, spune profesorul Niels Westergaard-Nielsen, managerul studiului. „Aproximativ 50% din americani câştigă mai puţin sau tot atât cât un muncitor danez cu salariul minim pe economie“.
Studiul desfăşurat la Copenhagen Business School şi Universitatea Århus arată, de asemenea, că danezii renunţă la slujbele prost plătite în timp record. Numai Franţa concurează Danemarca în domeniul schimbării slujbei de la un salariu mai mic la o slujbă mai bine plătită. În studiu au fost incluse ţări ca Olanda, Statele Unite ale Americii, Germania şi Marea Britanie.
Westergaard-Nielsen a remarcat faptul că slujbele cu salariu mic sunt ocupate, în general, de studenţii care sunt în căutarea unei poziţii pe piaţa muncii. Când îşi termină studiile, tendinţa lor este de a avea slujbe mai bine plătite.
De asemenea, el a mai spus că un nivel ridicat al salariilor poate afecta competitivitatea Danemarcei ceea ce poate duce la mutarea producţiei în ţări unde costul cu forţa de muncă este mult mai mic. El a adăugat că 5% din PIB-ul ţării este folosit în programele sociale pe piaţa muncii, care are cel mai ridicat nivel din lume.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s