Danemarca – du-te la culcare!

Se spune că Danemarca este ţara libertăţii, unde femeile se îmbracă cu ce vor, oamenii pot spune ceea ce gândesc, iar familia este pe primul loc, înaintea banilor, … dar cu toate astea te simţi ca într-o închisoare.
Este imposibil să înţelegi de ce danezii sunt numiţi „cei mai fericiţi din lume“, este chiar un non-sens. Ei nu sunt fericiţi, dar sunt atât de aroganţi încât cred că au tot ceea ce este mai bun în lumea asta, iar celelalte ţări sunt la piciorul broaştei.
Unii străini din Danemarca nu vor să stea prea mult pe aici deoarece este o ţară oribilă şi nu este ceea ce s-au aşteptat. Reclama şi publicitatea acestei ţări este înşelătoare şi mincinoasă, nu este nimic adevărat din ceea ce se susţine oficial.
Multora le este frică să iasă pe stradă în timpul Conferinţei cu privire la Schimbările Climatice din Copenhaga (7-19 dec. 2009) din cauza arestărilor care se vor face chiar şi fără motiv. În Danemarca nu există dreptul legal de a protesta.
Este posibil să fii asasinat din cauza convingerilor tale de orice fel. Danemarca este o ţară periculoasă.
Oare de ce americanii sau românii au mai multe drepturi cetăţeneşti decât cei din Danemarca? Cum de este posibil aşa ceva?
Oamenilor nu le este frică de bandele de imigranţi sau de „Hells Angels“ ci de faptul că vor fi arestaţi, le este frică de organele cu care e mai bine să n-ai de-a face, sunt terorizaţi de sistem.
Deviza sau convingerea altor străini din Danemarca este: „Refuz să trăiesc în această ţară, dar cu toate acestea nu voi pleca de aici!“. Aceasta este şi ideea finală a lui Michael Moore din ultimul său film: Capitalism, A love story .
Acestora nu le este frică să iasă în stradă şi să-şi strige nemulţumirile  – este dreptul lor, doar vor să se schimbe ceva în această ţară.
Criza existenţială a danezilor este aceea că vor fi arestaţi, de aceea nimeni, în existenţa lor predictibilă, nu va face nimic, aşa că Danemarca – du-te la culcare!

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Danemarca – du-te la culcare!

  1. iosif zice:

    asa si este bravo tie care ai comentat trimite mai departe pentru romani si eu asi vrea sa plec dar nu pot ca am acte si nu am unde.salut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s