Dispariţia familiei tradiţionale

În Danemarca, tendinţa este că din ce în ce mai multe persoane trăiesc singure, foarte mulţi copii sunt crescuţi de către un singur părinte şi foarte mulţi adolescenţi locuiesc cu părinţii.
Experţii consideră că nucleul familiei tradiţionale cu doi părinţi şi 2-3 copii a devenit piesă de muzeu. Natura vieţii familiale s-a schimbat semnificativ în ultimii 30 de ani. Cuplul care nu se căsătoreşte este acum acceptat din punct de vedere social, mai mult ca niciodată. Este chiar foarte normal ca o femeie să facă copii cu mai mulţi bărbaţi.
Este imposibil de stabilit dacă copiii crescuţi în afara unei familii tipice sunt mai nefericiţi, dar se pune întrebarea: Ce fel de familii vor crea aceşti copii? Ce vor face?
Un copil din 12 trăieşte experienţa despărţirii părinţilor săi, înainte ca acesta să împlinească 5 ani, dacă ei sunt căsătoriţi. Acest raport devine 1:2 dacă părinţii săi coabitează. Căsătoria nu este doar o bucată de hârtie.
Copiii suferă imens dacă nu primesc echilibrul ambilor părinţi în perioada creşterii lor. Copiii cu ambii părinţi nu sunt predispuşi să ia droguri, sunt mai capabili la şcoală şi au probabilitate bună să obţină o slujbă.

Creşte procentul bărbaţilor de peste 30 de ani care trăiesc cu părinţii, faţă de acum câţiva ani.
Sistemul taxelor din Danemarca nu încurajează căsătoria, cel mai bine este să faci copii şi să trăieşti singur, ceea ce este imoral. Statul nu ajută cuplurile căsătorite, ci doar pe mamele singure – le dă indemnizaţie mai mare şi le ajută să-şi găsească locuinţă. Mentalitatea face ca părinţii să nu fie interesaţi de progeniturile lor după ce au împlinit o anumită vârstă, de aceea educaţia copiilor primită în familie este deficitară.
Divorţul se obţine foarte uşor (îl numesc divorţ politic ) ceea ce a determinat schimbări radicale în familie. Prin taxe, statul încurajează femeile să aibă mulţi copii, dar să nu fie căsătorite. Un rol important îl are şi feminismul prin lozincile referitoare la protecţia copilului şi la faptul că bărbaţii sunt violenţi. Rolul tatălui în familie este minimizat complet.

Link pentru acest articol Forum softpedia.com

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dispariţia familiei tradiţionale

  1. ria zice:

    ohhh…si ce fel de ajutor primesc mamele singure, de ex cu 3 copii??? am ocunostinta in prag de divort; locuiesc in danemarca de 2 ani, au 3 copii, dar din pacate nu stiu doar engleza 😦 daca ai avea niste sfaturi ar fi superr! multumesc!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s