Koncerthuset

În seara zilei de 17 ianuarie 2009 a fost inaugurată noua sală de concerte a Radio Danemarca , situată în DR Byen. Pe clădirea albastră, concepută de arhitectul Jean Nouvel, pot fi proiectate imagini într-un spectacol de lumină.
Inaugurarea a avut loc printr-un spectacol de gală la care au fost invitate doar elitele, iar danezii de rând care plătesc milioane în fiecare an pentru această hidoasă construcţie, neterminată încă, nu au fost invitaţi. Ei sunt consideraţi ca fiind doar nişte „străini“.

Evident, au fost prezenţi prinţul Frederick cu soţia împreună cu mama şi tata, precum şi alţii care lucrează pentru instituţie. Poporul a fost doar informat despre acest eveniment: cu ce au fost îmbrăcaţi cei prezenţi, cine i-a însoţit, ce au spus şi nu s-a uitat să se precizeze că prinţul a vărsat o lacrimă când a ascultat o melodie emoţionantă.
Melodia „lacrimogenă“ se numeşte Mon De Kan Reparere Dig? (Oare ei te pot repara?) de Lars H.U.G. Momentul poate fi văzut aici.
Unii se pot întreba de ce este nevoie de această sală în care se tot bagă miliarde de coroane, atâta timp cât danezii au fost jecmăniţi şi pentru clădirea Operei finanţată de evreul Mærsk.
Citiţi ce spune The New York Times despre Sala de Concerte din Copenhaga

Acest articol a fost publicat în Arhitectură, Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s