Marea ameninţare este Islamul

Iată aici vocea bunului simţ, a moralităţii vice-prim-ministrului danez, aşa cum apare în Ekstra Bladet, un ziar central.

Lene Espersen: militanţii musulmani ameninţă valorile daneze.
Ameninţarea musulmană împotriva societăţii noastre este mai serioasă decât ameninţarea schimbărilor climaterice – vice-prim-ministru Lene Espersen (partidul Conservator)

Dacă te uiţi împrejur şi crezi că cea mai mare ameninţare din zilele noastre asupra existenţei tale este mediul înconjurător, care ameninţă să-ţi inunde viaţa în următoarele decenii, ar fi bine să te mai gândeşti.
Marea ameninţare împotriva Danemarcei şi a valorilor daneze este islamică. Aceasta spune Lene Espersen, leaderul conservatorilor şi vice-prim-ministru, pe un ton care în mod normal este caracteristic Partidului Poporului (Dansk Folkeparti).
– Cea mai mare ameninţare împotriva noastră vine din partea militanţilor extremişti musulmani, spune ministrul pentru Politiken.

Se uită la televiziunea pakistaneză
Lene Espersen este fericită pentru faptul că mulţi imigranţi sunt activi în piaţa muncii – dar aceasta nu rezolvă problema, spune ea.
– Problema este aceea că dacă cei care lucrează nu sunt totuşi parte a societăţii daneze, lucrurile nu au cum să funcţioneze. Ei merg la muncă, îşi câştigă banii, dar trăiesc într-o societate paralelă în care stau şi se uită la televiziunile arabe şi pakistaneze când ajung acasă, şi aceasta nu are nicio legătură cu societatea daneză, mai spune ea.

Cerinţe mai dure
Espersen vede o întărire a politicii valorilor culturale ca mod de rezolvare a acestei probleme crescânde, cum o denumeşte ea.
– Vrem să fim mai duri în cererile noastre. Vrem să le întindem o mână celor pentru care le este greu să vadă înţelepciunea în modelul nostru de societate. Ar trebui să nu fie numai biciul, ci şi morcovul , spune ea pentru Politiken.

Ce credeţi: Are Danemarca o problemă? Este propunerea lui Lene Espersen soluţia corectă?

Acest articol a fost publicat în Politică și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s