Producerea de energie din biomasă

Unul din dispozitivele cu un mare potenţial în furnizarea energiei electrice este Motorul Stirling, o invenţie de acum 200 de ani. El este un motor termic regenerativ cu ciclu închis, unde se foloseşte un gaz ca forţă motoare. „Ciclu închis“ se referă la faptul că fluidul motor este tot timpul în interiorul sistemului, un motor cu ardere externă. „Regenerativ“ înseamnă că schimbătorul de căldură intern, numit „regenerator“ măreşte eficienţa termică a motorului. Acest motor care funcţionează la temperaturi obişnuite, învârte o roată sau un generator, când este încălzit sau răcit.
Stirling Denmark a anunţat lansarea motorului Stirling care funcţionează cu combustibil biologic (biomasă) şi produce o putere impresionantă de 9 sau 35 kW. Modelul de 9kW se vinde începând cu anul 2009. Au fost necesari 15 ani pentru fabricarea unui model comercial.
Există şi altfel de combustibili neconvenţionali, dar biomasa este mai rentabilă din motive tehnologice, şi se consideră a fi tranziţia de la combustibilii fosili la tehnologii avansate în obţinerea energiei alternative.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s