Ristede løg

Printre puţinele lucruri care îmi plac în Danemarca este ceapa prăjită – stegte løg sau ristede løg cum îi spune, cred că nu este nici o diferenţă între ele. Se găseşte de cumpărat, dar nu ştiu dacă se poate prepara şi acasă. De obicei se mănâncă împreună cu remoulade şi crenvurşti sau cu sandvich făcut cu rugbrød şi carne de vită, sau salam şi pate, deoarece dă un gust bun. Poate unora nu le place.

Până la urmă tot mai bună este mămăliga cu brânză sau lapte; sau cu sarmale, sau cu tocană de pui. Numai într-un singur loc am găsit mălai ecologic de cea mai bună calitate. Poate danezii folosesc mălaiul la prăjitul peştelui sau ca momeală la pescuit, dar nu la mămăligă.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s