Zgârie-nori în Rødovre

Municipalitatea din Rødovre, suburbie independentă a capitalei Copenhaga, a ales firma MVRDV şi co-arhitectul ADEPT câştigători ai concursului de design pentru blocul turn din această comunitate. Clădirea înaltă de 116 m este destinată pentru apartamente, hotel, retailer şi birouri. Proiectul, finanţat din fonduri private, include un parc şi o piaţă publică. Blocul turn cu o suprafaţă totală de 21.688m2 va fi construit pe Roskildevej, o arteră principală la vest de centrul capitalei Copenhaga. Acesta este al doilea proiect al MVRDV, după Frøsilos (gemenii) din Copenhaga. Clădirea poate fi transformată după necesităţi, ceea ce permite o funcţionalitate flexibilă. În acest moment se prevede 970m2 retail, 15.800m2 birouri, 3.650m2 apartamente şi 2.000 m2 hotel cu un subsol de 13.600m2 pentru depozite şi parcări. Flexibilitatea în adaptare este principala caracteristică a clădirii. Mai mult de atât, vor fi folosite ultimele tehnologii conform standardelor daneze de mediu.

Acest articol a fost publicat în Arhitectură și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s