Broholmer

Rasa canină Broholmer, numită şi Broholmer-ul Danez, este un molosser, recunoscută de Asociaţia Chinologică Daneză (DKK) şi de Federaţia Chinologică Internaţională.
Rasa Broholmer este foarte veche, datând din Evul Mediu, din timpul lui Frederik II şi Christian IV. Se spune că regele danez, într-o vizită la Regele Jacob I al Angliei, s-a arătat entuziasmat de marele mastif englez, o rasă canină descendentă din molossianul roman. Astfel, s-au importat câteva exemplare la Curtea Regală Daneză la mijlocul secolului al XVI-lea, iar prin încrucişări cu rasele existente la acea vreme s-a obţinut Vechiul Câine Danez. În secolul al XIX-lea rasa era pe cale de dispariţie dar Niels Frederik Berhard Sehested de Broholm (1813-1882), maestru de vânătoare la Curtea Regală, s-a ocupat de supravieţuirea acestei rase canine. În secolul XX au fost probleme în menţinerea acestei rase din cauza sărăciei, bolilor şi problemelor de încrucişare, Broholmer-ul a fost pe cale de dispariţie – ultimul exemplar înregistrat a murit în 1956. Rasa a fost salvată de un grup de entuziaşti danezi, cu sprijinul Asociaţiei chinologice daneze (DKK), după ce au fost găsite câteva exemplare izolate în anii ’70.
Ca standard, Broholmer este un câine mare, bine făcut, cu mişcări puternice şi energice în ciuda mărimii sale. Are un cap lat masiv, pieptul este lat şi adânc, coada atârnă ca o spadă. Cântăreşte 40-60 kg, are 70 cm înălţime. Poate fi de culoare aurie sau neagră. Este un câine pentru companie sau destinat pentru pază.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Broholmer

  1. Ninel zice:

    De unde aș putea cumpăra un pui?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s