Knabstruper

Rasa cabalină Knabstruper este originară din Danemarca, din statul Knabstruper. Această rasă datează încă din timpul războaielor Napoleoniene, din vremea când soldaţii spanioli au staţionat pe teritoriul Danemarcei. Rasa Knabstruper este descendenta unei iepe breze cu strămoşi Spanish, pătată cu gri şi numită Flaekehoppen, care a fost vândută unui măcelar de către un ofiţer spaniol. Iapa brează a fost apoi vândută judecătorului Linn din statul Knabstruper. În 1808, această iapă cunoscută pentru viteză şi rezistenţă, a fost încrucişată cu cai Frederiksborg, iar nepotul acestei iepe este considerat a fi armăsarul pe baza căruia a fost creată această rasă. Datorită reproducerii necontrolate de-a lungul generaţiilor, petele de pe corp şi de pe picioare sunt mult mai greu de reprodus. Dar ceea ce a pierdut în culoare a câştigat în calitate şi în conformaţie.
Aceşti cai multifuncţionali au fost folosiţi foarte mult în spectacolele de circ, pentru actele de sărituri, datorită spatelui lor care este ideal pentru acest lucru, concursurile de atelaje şi sărituri. Vechiul tip de Knabstruper era un cal cu un fizic puternic şi viguros. În prezent, tipul modern de Knabstruper se aseamănă mai mult cu rasa Appaloosa. Încercările de a reintroduce petele prin încrucişarea cu alte rase înseamnă varietate în conformaţie.
Rasa Knabstrup este acum mai substanţială, cu capul şi gâtul mai fin, şi umerii potriviţi pentru călărie, coapse rotunde şi conformaţie îmbunătăţită. Coama şi coada sunt, încă, rare. Adesea are pete mari sau puncte.
Frumosul danez are o natură blândă şi moşteneşte inteligenţa şi robusteţea predecesorilor săi, care, împreună cu culoarea, îl fac popular în circuri, demonstraţii şi expoziţii. Este un cal foarte potrivit ca prieten, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, şi este uşor de dresat şi călărit. Are înălţimea medie de 15,2 palme (1,57 m).

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s