Danezii sunt alcoolici

Un studiu făcut de Statens Institut for Folkesundhed arată că danezii încep să bea alcool încă de la vârsta de 13 ani. Conform cercetărilor, un sfert din elevii clasei a 7-a au încercat să bea alcool pentru a experimenta efectul său, nu este o diferenţă între băieţii şi fetele care s-au îmbătat la o asemenea vârstă.
drunk_childrenDanezii deţin recordul european la vârsta la care încep să bea, susţine Morten Grønbæk, cercetător la institut. El spune că nici un copil din altă ţară europeană nu bea alcool la o vârstă aşa de mică.
Vârsta legală pentru a cumpăra alcool în Danemarca este de 16 ani, care este foarte mică comparativ cu alte ţări, iar copii şi mai mici pot cumpăra alcool de la supermarket, în special bere, spunând că este pentru părinţi.
Mulţi copii de 12-14 ani umblă prin oraş, beţi criţă, cu sticlele de bere în mână, cântând, râzând şi vorbind tare. Este într-adevăr o imagine neplăcută. Părinţii lor le dau voie să facă absolut orice, în numele libertăţii de orice fel, neţinând cont de niciun principiu de moralitate şi bună creştere. Ce vor face când vor fi mai mari? Unde sunt părinţii lor?
De fapt, danezii sunt chiar mândri de cultura lor alcoolică şi de faptul că sunt campioni mondiali la băut comparativ cu alte ţări europene.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s