Energie eoliană pentru automobile

Danemarca are o problemă – produce prea multă energie din vânt. La ora actuală, 20% din energia electrică a ţării este produsă de centralele eoliene, procentaj care s-ar putea dubla în zilele cu vânt puternic. În zona de vest a Danemarcei costul electricităţii poate ajunge la zero într-o zi vânturoasă.
Pentru a rezolva această problemă compania Dong Energy preconizează să construiască un sistem naţional de încărcare a automobilelor electrice cu surplusul de energie provenit de la generatoarele eoliene. În parteneriat cu compania americană Project Better Place se va proiecta infrastructura necesară automobilelor electrice pentru încărcarea bateriilor sau înlocuirea lor.
Compania americană are un proiect similar în Israel şi are un acord cu Renault şi Nissan pentru construcţia automobilelor electrice pe bază de baterii litiu-ion.
Compania Dong plănuieşte creşterea ponderii energiei din resurse regenerabile la 30% până în 2025, o provocare foarte dificilă. Danemarca livrează energie electrică din vânt Germaniei, Suediei şi Norvegiei. Aceste ţări pot cumpăra energie ieftină de la danezi atunci când vântul este mai puternic.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s