Tratament

Danemarca este ţara europeană unde psihiatri folosesc electroşocurile în gradul cel mai înalt în tratamentul bolilor mintale. Ei susţin că este un tratament valabil pentru toate bolile de acest tip şi spun că este rapid, eficient şi elegant. Ne dau să înţelegem că este mai bun şi mai ieftin decât tratamentul medicamentos.
În 2005, după un raport al OECD, în Danemarca se consumă cantităţi mari de antidepresive – 60 de doze zilnice la 1.000 locuitori, în timp ce în Islanda sunt numai 24 (este pe locul 2). De atunci această rată a crescut cu 8%, astfel că 3% din populaţia daneză ia antidepresive.
Preşedintele Societăţii Daneze de Psihiatrie, Poul Videbech, susţine că cel puţin 4% din populaţie suferă de depresie. Unii dintre ei, probabil sunt trataţi cu şocuri electrice metodă în care dr. Videbech vede un tratament util.
Ziarele daneze scriu despre faptul că psihiatri nu ştiu mai nimic despre efectele medicamentelor deşi le prescriu. În tratament folosesc mai mult şocurile electrice.
Mulţi încearcă să explice depresia prin nopţile lungi de iarnă (dar în Islanda acest fenomen e chiar mai accentuat). Lider în producerea antidepresivelor este Lundbeck, o companie farmaceutică daneză, astfel că procurarea acestor medicamente n-ar fi o problemă. Antidepresivele sunt scumpe iar bugetul acoperă unele costuri.
Politicienii doresc ca această problemă să fie mai îndeaproape examinată. Danemarca, fiind în capul listei OECD la capitolul boli psihice, nu este de invidiat.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s