Biblia în camerele de hotel

Cu siguranţă că mulţi dintre voi aţi călătorit prin Danemarca şi aţi avut ocazia să înnoptaţi la vreunul din hotelurile sau motelurile ieftine sau scumpe din această ţară. Probabil că aţi remarcat într-un sertar al noptierei prezenţa unui exemplar din cea mai celebră carte a lumii, Biblia, scrisă în daneză sau engleză. Poate aţi rămas puţin surprinşi sau miraţi de acest fapt, sau poate nu. Ce caută de fapt Biblia într-o cameră de hotel? Poate managerii hotelului sau cei care au pus Biblia acolo, vor să facă prozeliţi printre danezii agnostici, sau poate vor să-i îndrume pe calea cea bună, sau poate vor să-i îndoctrineze, nu ştiu… Se ştie că danezii nu prea au credinţă în Dumnezeu şi în general nu prea merg la biserică.
Care este afacerea cu bibliile în hoteluri, care este ideea acestui fenomen şi de unde provine şi de ce se practică?
Un observator foarte perspicace poate nota faptul că toate bibliile provin din aceeaşi sursă: The Gideons, o organizaţie evanghelică fondată acum mai bine de 100 de ani  (1899) în Statele Unite, de doi comis-voiajori, John Nicholson şi Samuel Hill care şi-au împărţit camera la Central Hotel din Boscobel, Wisconsin. Iniţial societatea lor a fost concepută ca o organizaţie a „călătorilor“, iar din 1908 grupul s-a dedicat în distribuirea bibliei în fiecare cameră de hotel din America, ceea ce, se pare, au reuşit.
Gideons International distribuie acum mai mult de 59 milioane de biblii în fiecare an în toată lumea (180 de ţări), traduse în peste 80 de limbi.
Poate are cineva vreo altă părere despre acest fapt.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s