Calea cea mai rapidă

Presa daneză scrie despre faptul că franţuzoaica Marie Cavallier va obţine cetăţenia daneză înainte de căsătoria ei cu prinţul Joachim din 24 mai 2008.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Mary, australianca, care acum este prinţesă moştenitoare. Este deja cetăţean danez.
Parlamentul danez face presiuni asupra Serviciului de Imigrări pentru a accelera procesul de obţinere a cetăţeniei pentru viitoarea prinţesă a Danemarcei. Mai mulţi politicieni din opoziţie critică această politică de discriminare a guvernului danez cu privire la străini prin tratarea lor diferită. Dacă franţuzoaica Marie Cavallier s-ar fi căsătorit cu un danez obişnuit, nu cu fiul reginei, nu ar fi fost aşa de uşor pentru ea să obţină cetăţenia daneză pe baza regulilor reunificării familiei. Chiar şi Comisia EU a criticat Danemarca pentru violarea drepturilor omului cu privire la politica „inumană“ de imigraţie.
Unii oameni sunt norocoşi să primească un tratament special, iar alţii nu, indiferent cât de deştepţi şi inteligenţi ar fi. Poziţia socială este totul.
Întrebarea fundamentală este: De ce Danemarca are o politică aşa de strictă a imigraţiei atâta timp cât întreaga Familie Regală Daneză este căsătorită cu străini? Regina Margrethe II este măritată cu un francez; Frederick, prinţul moştenitor este însurat cu o australiancă; iar prinţul cel mic, Joachim a fost însurat cu Alexandra din Hong-Kong, iar acum cu franţuzoaica Marie Cavallier. Pentru ei este foarte simplu, nu au probleme cu Serviciul de Imigrări, au trecut chiar peste rând.
Oare de ce nu şi-au ales parteneri din ţara lor?

13 aprilie 2008

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s