Libertatea de exprimare moare în Danemarca

Încă o lovitură dură împotriva libertăţii de exprimare din occident. Lars Hedegaard, preşedintele Societăţii daneze pentru libertatea presei a fost găsit vinovat de hate speech de către codul penal danez. Crima lui a fost că a atras atenţia asupra abuzului minorilor şi violenţei împotriva femeilor din cultura islamică. În ziua de după interviu el a ţinut să menţioneze că opiniile lui se refereau la islam, nu la toţi musulmanii.
Procesul a fost un proces înscenat, în care Hedegaard nu s-a putut apăra deoarece, conform regulilor orwelliene ale sistemului legal danez, a fost de fapt condamnat înainte ca procesul să aibă loc. Totuşi, în primă instanţă Hedegaard a fost achitat – numai datorită unui aspect tehnic, anume, nu ştia că declaraţiile lui, date într-un interviu, vor fi făcute publice. Totuşi, instanţa superioară a decis că Hedegaard ştia acest lucru. Motiv pentru care a fost acum condamnat pentru rasism.
Aspectul tehnic nu ar trebui să eclipseze adevărata problemă. Curtea daneză l-a condamnat pe Hedegaard pentru rasism din cauză că a atras atenţia asupra violenţei din familiile musulmane. Mesajul pe care Danemarca l-a transmis e că acest lucru e rasist şi este o crimă să încerci să aperi femeile şi copiii musulmani de fenomenul numit “violenţă de onoare“.

De ce nu se aude acum vocea feministelor şi ale apărătorilor libertăţii de exprimare?

De la În linie dreaptă
Referinţă Free Speech Dies in Denmark

Acest articol a fost publicat în Justiţie, Opinii, Politică și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s