Imigranţii cu studii doresc să plece din Danemarca

Un sondaj comandat de ziarul Politiken făcut printre 315 tineri musulmani aflaţi la studii sau cu studiile terminate, arată că 65% consideră să se mute în străinătate după ce au obţinut diploma. Când au fost întrebaţi de motivele care-i determină să plece din Danemarca, ei au răspuns: 9% probleme de familie, 36% cred că sunt oportunităţi mai bune pentru profesia lor în altă ţară, 81% au răspuns că nu se simt acceptaţi de societatea daneză, iar 24% au invocat alte motive.
Jakob Lange de la Universitatea Copenhaga susţine că împărtăşeşte acest sentiment din discuţiile sale cu studenţii de origine străină. El spune că studenţii îşi aleg meserii căutate mai ales în străinătate: medici, ingineri, economia afacerilor.
Această tendinţă de părăsire a ţării după terminarea studiilor este foarte serioasă. Mulţi danezi de origine musulmană nu se simt acceptaţi de către societate, poate datorită interzicerii vălului islamic sau a felului în care sunt trataţi.
Este regretabil că tinerii cu origine străină educaţi  în Danemarca consideră să plece din ţară. Datorită libertăţii de exprimare nu se poate face mai nimic pentru a schimba această situaţie.

25 mai 2008

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s