Andesteg

Ingredienser:
1 and, ca. 2½ kg
100 gram svesker (stenfrie)
4 æbler
1½ løg
2 gulerødder
2 stængler af frisk persille
salt, peber

4 personer

Fjern indmaden fra anden med en hånd, og sikre dig at den er helt fri for sener og blod. Hvis anden er meget fed, kan overflødigt fedt fjernes med en kniv.
Anden gnides nu godt med med salt og peber.
Skyl og skræl æbler, gulerødder og løg. Skær dem i passende stykker og bland sammen med sveskerne. Blandingen fyldes ind i den renset and og enden lukkes med tråd eller tandstikker.

Anden lægges i en forvarmet ovn ved 170 C, på en ovnristen med ryggen opad. En bradepanden placeres nedenunder til opsamling af fedt.
Andestegen skal steges i ca. 1 time og 30 minutter til den har opnået en center-temperatur på mindst 75°. (Benyt stegetermometer)

2 gange under stegningen kan man med en ske opsamle sky fra bradepanden under anden, og hælde det over anden igen. Giver en dejlig sprød skorpe.

15 minutter før andestegen er færdigstegt hældes stegeskyen fra og gemmes til sauce.
Sæt anden tilbage i ovnen og der skru op for varmen til 220°, hvor anden skal efterbrune i ca. 15 minutter. Sæt ovndøren på klem. Hold godt øje med at anden ved denne stegning, da den hurtigt kan blive for brun og tør.
Tag andestegen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter før den tømmes for fyld og skæres ud.

Acest articol a fost publicat în Dansk și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s