Flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær er en klassiker i det danske køkken, og det er slet ikke så svært, som det siges, at få sværen sprød. Flæskesteg serveres traditionelt med hvide og brune kartofler, rødkål og brun sovs.

Til 7-8 personer (i flæskestegsklubben hvor vi sådan værdsætter flæskesteg vil følgende opskrift kun gå til 5 personer).

Ingredienserflæskesteg

  • 2-3 kg nakkekam
  • 2-3 spk. groft salt
  • evt. 3-4 laurbærblade

Anskaffelse af steg

Første problem er at anskaffe en fornuftig steg. Det bedste er naturligvis og gå ned til sin slagter, og bede ham skære en godt stykke nakkekam ud. Jeg må gå på kompromis med kravet om en slagtersteg til fordel for en nakkekam.

Tilberedning

Læg stegen med sværen nedaf i en bradepande, og tilsæt så meget vand at det dækker sværen. Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader i ½ time. Tag stegen ud af ovnen og rids sværen helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær.

Sæt bradepanden med stegen i den nederste del ovnen. Fortsæt på 175 grader og lad stegen stå i 1½ til 2 timer. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader. Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs og sæt stegen tilbage i oven ved 275 grader eller grill. Hold øje med at stegens svær bliver god. Saltet får sværen til at boble op.

Sovs

Si stegeskyen op i en skål, lad den stå et øjeblik, og skum så overfladen fri for fedt eller brug en fedtskiller. Sovsen jævnes og med en jævning bestående af mel og koldt vand rystet godt sammen, tilsættes kulør, salt og peber.

Servering

Flæskesteg, sovs og rødkål serveres sammen med brunede og hvide kartofler samt surt (fx. asier) og franske kartofler.

Acest articol a fost publicat în Dansk și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s