Deportări

Danemarca nu mai este celebră prin fericirea locuitorilor ei, ci prin deportările copiilor.
Ziarele sunt pline de astfel de cazuri, ceea ce reprezintă un semnal de protest împotriva organului danez.
Astfel, un ziar de limbă engleză prezintă cazul unei fetiţe de 8 ani din Bangladesh. Danoizii consideră că ea nu poate fi integrată în societate în ciuda faptului că tatăl ei locuieşte aici şi ea merge la o şcoală daneză şi vorbeşte daneza. Ce contează mai mult decât atât? Cum adică, un copil de 8 ani să nu poată fi integrat? Cine ia asemenea decizii? Oare aceştia nu au copii?
Nu este nici primul, nici ultimul caz de acest fel.
Un alt caz (link în daneză) este al unui copil de 12 ani care a fost trimis în Thailanda, deşi familia sa era în Danemarca.
Alt ziar (link în danză) prezintă cazul unei fetiţe de 7 ani de origine chineză care va fi deportată pe baza aceluiaşi motiv: nu poate fi integrată.
Ce este în mintea acestor oameni? Deportarea unui adult nu crează atâta scandal ca cea a unui copil care nu poate fi integrat.
S-ar părea că Danemarca nu respectă drepturile copilului, nici Convenţia ONU asupra drepturilor copiilor pe care a ratificat-o în 1991. Oare aceşti copii nu au dreptul la familie?! Sau tratatele astea se aplică doar copiilor danezi?
Cum se poate ca Danemarca să apere drepturile omului pe forumurile internaţionale atâta timp cât nu le respectă în propria ţară?

Pe aceeaşi temă: Imigranţii nu sunt egali

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Justiţie, Opinii, Politică și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Deportări

  1. snake zice:

    Discutam cu cineva de acolo despre legislatia daneza si actul justitiei. Mie mi s-a parut EXTREM DE CIUDAT cum functioneaza acestea! Pentru mine, ca european, a fost de neinteles. Dar sunt … fericiti, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s