Costul imigraţiei în Danemarca

Ziarul Information fondat sub Ocupaţia germană, în 1943, era sursa de informaţie clandestină a grupurilor din rezistenţă. Astăzi se declară independent de orice interes politic şi asigură a fi singurul cotidian care se opune guvernului.

Astfel, acest cotidian titra la 1 mai 2011 Economiştii care se află la originea raportului asupra costului imigraţiei se opun guvernului (link în daneză).
Specialiştii acuză guvernul şi majoritatea politică de a-şi utiliza munca în scopuri politice. Alcătuit la cererea guvernului, raportul este utilizat de Partidul danez al poporului, partidul de extrema dreaptă care asigură majoritatea liberal-conservatoare din Parlament, ca şi de ministrul Integrării, pentru a cere noi restricţii asupra imigraţiei.
Acest raport, care generează de câteva zile dispute în Danemarca, fusese dat publicităţii în 28 aprilie [2011] de către cotidianul conservator Jyllands-Posten, care scria pe prima pagină: „Restricţiile impuse străinilor permit economisirea miliardelor”. Potrivit acestui cotidian liberal, studiul cifrează costul imigranţilor de origine non-occidentală, pentru societatea daneză, la 15.7 miliarde de coroane pe an, şi consideră că de la sosirea dreptei la putere, în 2001, regatul a economisit 5.1 miliarde de coroane anual.
Economiştii dezmint în Information această interpretare a raportului. Ei explică mai ales că este imposibil de determinat felul în care aceşti imigranţi de origine non-occidentală influenţează economia ţării şi că, în consecinţă, dacă cifrele citate sunt corecte, ele nu exprimă costul imigranţilor pentru societatea daneză. Studiul nu face diferenţa, printre altele, între refugiaţi şi imigranţi, categorii cu statut diferit. În sfârşit, proporţia de copii şi tineri este mai ridicată la imigranţi decât în societatea daneză în general. Aceşti minori nu plătesc impozite şi contribuie deocamdată mai puţin decât alţii la bogăţia naţională. Dar această tendinţă se va inversa cu timpul. Deci, a reclama o înăsprire a legii imigraţiei într-o ţară care aplică deja cea mai constrângătoare legislaţie din Europa „înseamnă a trage o concluzie exagerată din acest raport”, explică Marianne Frank Hansen, unul dintre autorii acestui studiu.

De aici

Acest articol a fost publicat în Politică și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s