Matrix

În filmul Matrix (1999), pe care toată lumea l-a văzut sau măcar a auzit de el, Morpheus îi spune lui Neo: „Matrix este un sistem Neo, iar sistemul este inamicul nostru. Când eşti în interiorul lui, ce vezi? Minţile tuturor celor pe care încercăm să-i salvăm. Dar până atunci, aceşti oameni sunt parte a sistemului, iar aceasta îi face inamicii noştri. Trebuie să înţelegi că majoritatea acestor oameni nu sunt pregătiţi să fie deconectaţi. Mulţi dintre ei sunt dependenţi total de sistem, ei vor lupta să şi-l apere“.
Este de-a dreptul imposibil să-i „deconectezi“ pe danezi din „Matrix“-ul lor, deoarece ei nu pot sau nu vor să vadă că el există, chiar dacă sunt probe evidente care dovedesc existenţa sa. În plus, danezii au fost îndoctrinaţi încă de la grădiniţă să creadă că acesta este modelul social perfect, şi este singura cale spre o viaţă fericită. Aproape toţi reacţionează cu o indignare colosală când sunt remarcate erorile sau scăpările „impecabilului“ stat danez sau când sunt arătate idiosincraziile caracterului danez. Fiecare îşi cunoaşte şi îşi înţelege rolul său în Matrix.
Mai mult de 200.000 de danezi şi 28.000 de firme sunt înregistrate ca datornici. 155.000 de noi cazuri au apărut în prima jumătate a anului 2008. Datoria totală a danezilor se ridică la 8,4 miliarde DKK (1,6 miliarde $) şi o mare parte a populaţiei are serioase probleme economice cărora trebuie să le facă faţă. Vârsta celui mai mare grup de datornici este 21-30 ani, dintre care 7% au probleme foarte grave. Aproape fiecare datornic are 3 cazuri sau mai mult pe numele său. Acest sistem de îndatorare este o forţă foarte puternică de înrobire şi pierdere a libertăţii.
S-ar părea că poleiala de socialism liberal este doar o mască a ceea ce este de fapt neîndurătorul Stat Fascist Corporatist care nu toleareză nici o diferenţă de opinie, şi menţine controlul, nu prin forţă sau arme, sau prin folosirea camerelor de supraveghere ca în Marea Britanie, ci prin folosirea îndoctrinării ceea ce îi saturează pe cetăţeni cu mentalitatea „Nu poţi face nimic“.
„Matrix“-ul danez are portarii săi. Ei sunt victimele propagandei turnate încă din copilărie, perpetuată în şcoli sau universităţi şi apoi zilnic prin mass-media. Ei sunt părinţii, preoţii, profesorii, poliţia, soldaţii, medicii, jurnaliştii şi cenzura care fac ca nimic care să creeze confuzie sau îndoială să nu se tipărească, publice sau difuza. Pentru a menţine iluzia democraţiei şi a libertăţii se publică doar critici minore şi fără efect, dar nimic din ceea ce ar putea provoca dezbateri aprinse sau subiecte vehemente.
Danemarca este matricea model al cărei sistem se va exporta în toată lumea.

Goethe a spus: „Nimeni nu este mai înrobit fără nicio speranţă, decât acei care în mod fals cred că sunt liberi“.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Politică și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s