Refugiaţii se tem de Danemarca xenofobă

Noile cifre ale Uniunii Europene arată că Danemarca a obţinut în 2010 incredibil de puţine cereri de azil, comparativ cu Norvegia sau Suedia. Amnesty International susţine că Danemarca este un brand al xenofobiei.
„Cu siguranţă, nu eşti binevenit”, este mesajul pe care Danemarca l-a transmis în ultimii 10 ani refugiaţilor, susţine Claus Juul de la Amnesty International.
El este profund surprins de ultimele cifre de la Uniunea Europeană, care arată că Danemarca a primit aproximativ 5.000 de cereri de azil în 2010, ceea ce nu este foarte mult comparativ cu cele 10.000 în Norvegia sau 32.000 în Suedia.
„A început în 2002, sub actuala guvernare. Este un simptom a ceva ce este regretabil, şi anume că am reuşit să etichetăm Danemarca ca un loc ostil pentru străini. Semnalul a fost trimis şi acum se răspunde la el”, a spus el.

Ceea ce vede Amnesty International la această situaţie ca fiind regretabilă, Peter Skaarup de la Partidul Poporului Danez vede ca fiind orice altceva, dar nu negativă.
„Cred că este o dezvoltare pozitivă şi foarte bună. Comparativ cu Norvegia şi Suedia, este fără îndoială că Danemarca are reguli de azil mult mai stricte”, a adăugat el.

Mohammed, război şi retorică
Claus Juul de la Amnesty International crede că Danemarca a reuşit să lase o impresie deosebit de negativă în multe ţări ale lumii. Aceasta are implicaţii importante pentru azilanţii care optează pentru Danemarca.
„Probabil că nu trebuie să subestimezi importanţa desenelor lui Mohammed, războiul nostru activ şi retorica ostilă străinilor”, a spus el.
Raportorul pentru Integrare al Social-Democraţilor, Henrik Dam Kristensen, este departe să fie de acord cu importanţa retoricii daneze şi nu crede că „popoarele lumii acordă atenţie dezbaterilor interne pe care le avem noi aici în Danemarca”. […]

Întotdeauna, probleme cu Guvernul
[…] „Guvernul şi Partidul Poporului este ocupat tot timpul să dezbată chestiunile, în loc să vină cu soluţii. Ne vom concentra asupra integrării şi cu cât este realizată mai bine, cu atât avem o dezbatere mai acerbă. De aceea va fi un fundament pentru atacurile de ură pe care le vedem azi”, a spus el.
Raportul EU cu privire la cererile de azil a fost publicat la 29 martie şi include toate ţările Uniunii Europene, per total au fost 260.000 de cereri de azil. Franţa a fost în frunte cu aproximativ 52.000 de cereri.

Traducere de aici (link în daneză)

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Politică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s