Ignoranţă

Să presupunem că aveţi drept de reşedinţă în Danemarca de cel puţin 1 an, cu un scop cât se poate de corect: aveţi o slujbă sau sunteţi student, sau sunteţi căsătorit aici, motivele nu sunt importante. Mergeţi la şcoala de limbă daneză plătită de stat, ceea ce este foarte necesar pentru un străin pentru a se integra cât mai repede şi mai bine. Să zicem că nu vorbiţi daneza în mod curent la serviciu, astfel încât abilităţile de vorbire nu sunt exploatate la maximum, chiar mergând la şcoală. De aceea este indicat să fiţi voluntar, măcar în weekend, pentru dezvoltarea vorbirii limbii daneze. De exemplu aţi putea lucra voluntar la Crucea Roşie la departamentul unde se predau obiecte folosite care se reutilizeză. Pentru asta cereţi informaţii la indvandrerraadgivningen.dk (Consultaţii pentru imigranţi). După o perioadă primiţi răspunsul: Dacă este o urgenţă, vă rugăm să sunaţi la telefonul +45….
Asta e ca şi cum în Anglia este criză de apă, nu a mai plouat demult, dar vorbim despre Marea Britanie unde totdeauna plouă şi ar trebui să fie apă, măcar de la ploaia trecută. Din cauza incompetenţei, a ţevilor stricate, oamenii trebuie să ia apă din cisterne. Din întâmplare cineva i-a găsit pe etiopieni să doneze apă din cisterne…, iar ei au venit tocmai din Etiopia. Compania de apă a refuzat cadoul oferit atât de amabil.
Cam aşa este şi în Danemarca: indvandrerraadgivningen sau societatea te apreciază când te rogi de ei, când îi implori spunând: Vă rog să-mi spuneţi cum pot să mă integrez cât mai repede şi mai bine? sau Mulţumesc lui Dumnezeu că m-aţi salvat din îngrozitorul meu coşmar capitalist . Dar dacă le spui printre rânduri că: am multe de oferit, aş vrea să împărtăşesc acestea cu oamenii , ţi se va întoarce spatele şi nu-i interesează.

Danemarca nu este atractivă, poate ar fi bine să o evitaţi.

Acest articol a fost publicat în Imigraţie, Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s