Danemarca şi fericirea

Fericirea este definită prin plăcere, bucurie, mulţumire, exaltare, satisfacţie. Singurul element de aici care se aplică caracterului naţional danez este mulţumirea. Fără îndoială că danezii sunt mulţumiţi. Ei sunt programaţi să fie aşa de când se nasc până mor, de către statul care controlează sistemul de educaţie şi mass media care le spune tot timpul cât de bine o duc faţă de oricine altcineva. Aşa crede majoritatea în ciuda dovezilor contrare. Aldous Huxley scria în cartea sa Brave New World: Statul perfect totalitar este acela unde şefii politici şi armata lor de manageri (funcţionari) controlează o populaţie de sclavi care nu au nevoie să fie constrânşi deoarece ei îşi iubesc servitutea . Sådan er Danmark – Aşa este Danemarca.
Unul din cele mai frustrante aspecte ale vieţii din Danemarca este acela că îţi pierzi dreptul la opinie, atâta timp cât aceasta nu este pozitivă. Ţi se spune o dată, de două ori, de o mie de ori că absolut totul este mai bun aici decât în orice ţară din lume. Dar ce au danezii mai bun decât în altă parte? Calitatea hranei este îndoielnică cu preţ supraevaluat cu posibilităţi limitate în alegere şi varietate. Mâncarea nu are nici un gust. Sistemul medical nu este mai bun decât în alte ţări, în unele privinţe chiar mai rău. Listele de aşteptare pentru o operaţie de cancer de exemplu sunt interminabile, iar programările pot dura ani de zile „să vedem cum te simţi la anul“, între timp poţi să mori. Uneori incompetenţa medicilor este îngrijorătoare. Medicamentele sunt foarte scumpe, de asemenea şi tratamentele stomatologice. Standardele îndoctrinării educaţiei sunt foarte ridicate. Costurile utilităţilor sunt ridicate, impozitele sunt astronomice. Se vorbeşte despre educaţie, asistenţă medicală gratis, pensii mari. Nimic nu este gratis atâta timp cât taxele sunt aşa de mari. Taxa de înregistrare a unui automobil nou este de 180% din valoarea sa, iar TVA-ul este de 25%.
Danemarca este ţara unde oamenii încearcă să-şi ascundă nefericirea într-un mod superficial prin felul de a se îmbrăca şi de a fi beţi.
Mulţi vorbesc de frumuseţea danezelor. Nu e chiar aşa, la 25 de ani sunt deja îmbătrânite; majoritatea se îmbracă, arată şi se poartă exact ca bărbaţii, nu au nici un pic de feminitate.
Un străin în Danemarca poate fi frapat de aroganţa nedisimulată aproape a tuturor danezilor şi de conformitatea caracterului lor. Aceasta se poate observa foarte uşor în felul în care reacţionează, îţi vorbesc sau îţi răspund la orice problemă. Danezii au un profund complex de inferioritate, de aceea simt nevoia permanentă de a-şi justifica existenţa, de a se crede superiori tuturor. Guvernul danez este susţinut aproape 100% de danezii îndobitociţi care au îngurcitat timp de 40 de ani propaganda că Danemarca este singura ţară din lume care are grijă de cetăţenii săi. Atâta vreme cât danezii permit Statului să aibă grijă de ei, atunci individul renunţă la libertatea de a alege. Oamenii trebuie să aibă grijă de ei înşişi, nu să lase Statul să fie responsabil de fiecare individ.
Cel mai bun cuvânt care descrie Danemarca este „etnocentrism“. Ei sunt foarte şocaţi să afle că doar o mică parte a populaţiei lumii cunoaşte unde se află Danemarca. Chiar şi South Park relevă acest fapt. Un danez te va întreba în primele 5 minute ale conversaţiei: „Ce crezi despre Danemarca? Cum ţi se pare?“, nu pentru că vor să audă ceva nou, ci ei se aşteaptă ca ţara lor să fie lăudată. Imediat, dacă spui ceva negativ despre Danemarca, au terminat-o cu tine, definitiv. Danezii îi iubesc pe străini, atâta timp cât ei sunt turişti. Imigranţii trebuie să fie invizibili.
Dacă faci o cerere pentru un serviciu (la majoritatea eşti supracalificat) de cele mai multe ori eşti ignorat sau ţi se va spune: Mai bine angajăm un danez că ştim exact cu cine avem de-a face . Deci vă daţi seama ce greu o duc emigranţii din Orientul Mijlociu.
Danemarca este o ţară comunistă în care s-au amestecat elemente de fascism. Comunismul şi fascismul nu sunt chiar atât de diferite. Aceasta este foarte greu de acceptat, dar nu toţi vor ca vieţile lor să fie complet controlate de o maşină a statului totalitar, a „statului baby-sitter“. Danemarca este o ţară numai pentru danezi, oricine altcineva este un străin.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Danemarca şi fericirea

  1. Pingback: Ţara fericirii | Danemarca

  2. 33 zice:

    si ce mai cauti aici daca e asa rau?
    de ce nu mergi in romania daca nimic nu e bun aici ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s