Licenţă pentru răpire

Mulţi străini căsătoriţi în Danemarca, care au copii, îşi exprimă deplina îngrijorare cu privire la incorectitudinea custodiei asupra lor.
Când lucrurile încep să meargă prost, cine va avea grijă de copii? Soţul (soţia) danez (link în daneză), bineînţeles – fără absolut nicio discuţie. Tatăl danez este violent şi abuziv? (link în daneză) Cu toate acestea el obţine custodia atunci când mama este din străinătate. Incredibil…

De exemplu:
La începutul acestui an, un tată danez Thomas Sørensen a plecat în Austria să-şi răpească fiul, Oliver, care a locuit în ultimii 5 ani cu mama sa austriacă Marion Weilharter. Poliţia austriacă a emis mandat de arestare pentru Sørensen dar Ministerul de Justiţie Danez a refuzat să-l extrădeze pe Sørensen în Austria deoarece se consideră că Sørensen are legal copilul de când a câştigat custodia absolută în 2011.
Organul de presă danez Politiken a scris că tribunalul din Helsingør (link în daneză) a decis în favoarea lui Sørensen, astfel că Oliver va rămâne cu tatăl său în Danemarca.
Vorbim aici despre un copil de 5 ani care a fost luat brusc de la grădiniţă, urlând şi ţipând (probabil el nu ştie deloc daneza după ce a trăit în Austria tot timpul), şi dus în Danemarca după ce curtea a decis că Oliver aparţine acestei ţări. Copilul vroia să locuiască cu mama sa.
Problema este că presa daneză a uitat să menţioneze că doamna Weilharter nu este căsătorită cu tatăl lui Oliver, Thomas Sørensen. În orice caz, totdeauna mama poate să-şi pretindă copilul dacă cuplul este necăsătorit.
Nu numai atât, Marion a obţinut custodia asupra copilului ei de la tribunalul austriac, astfel a părăsit Danemarca în 2010. Unde era tatăl în acest timp? Există discuţii pe forumuri (persoane care o cunosc personal pe Marion) care arată că Sørensen nu era interesat de copilul său pe vremea aceea şi numai după ce Weilharter a cerut pensie alimentară pentru copil, el a avut interesul să-l aducă pe Oliver înapoi.
Doi ani mai târziu, Sørensen s-a dus în Austria, l-a luat pe Oliver de la grădiniţă şi l-a dus înapoi în Danemarca, astfel şi-a dus la îndeplinire răpirea aprobată de tribunalul danez.
Tremuraţi, taţi şi mame din străinătate! Dacă Sørensen a putut face aşa ceva, ce nu poate face soţul/soţia daneză?
Aici vorbim despre un cuplu necăsătorit, imaginaţi-vă ce s-ar putea întâmpla dacă aţi fi căsătorită cu tipul ăsta? Mult mai multe motive de răpire… Ce poate fi mai legal în ţara asta?
Puteţi spune că acest incident este unul întâmplător şi izolat, care nu vi se poate întâmpla vouă deoarece soţul/soţia dumneavoastră nu ar face niciodată aşa ceva. Oare te căsătoreşti şi ai copii ştiind că celălalt devine psihopat şi îţi răpeşte copilul atunci când lucrurile nu mai merg?
Aparent străinii sunt jumătate oameni, nişte limbrici care nu sunt capabili să aibă grijă de proprii copii, de aceea este nevoie de un danez să facă dintr-un copil rasă daneză şi toate căile sunt justificate. Răpirea este una dintre ele.

Să vă fie frică, foarte frică…

Acest articol a fost publicat în Justiţie, Opinii, Politică și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s