Numai în Danemarca…

La un recent curs de pregătire pentru medicii dislocaţi în teatrele de război, 18 porci sănătoşi au fost drogaţi, după care au fost împuşcaţi de aproape şi apoi operaţi chirurgical (le-au fost tratate rănile într-o simulare a îngrijirii soldaţilor răniţi) timp de 2 ore, înainte ca animalele să fie ucise.
Militanţii pentru drepturile animalelor au descris exerciţiul ca fiind „barbar”, susţinând că manechinele sunt la fel de eficiente precum chirurgia pe animale vii.
Oficialii insistă că un asemenea curs oferă cea mai bună pregătire pentru personalul care pleacă în Afganistan.
Chirurgii care servesc armata britanică iau parte la exerciţii în care porcii vii sunt împuşcaţi şi răniţi, astfel încât medicii se pot antrena în chirurgia specifică teatrelor de operaţii.

Un porc pe masa de operaţie

Barbarie: un porc este operat de chirurgi pentru a căpăta practică în chirurgia specifică câmpului de luptă

Acest curs (DSTC) a avut loc la baza NATO Jægerspris, la 30 mile nord-vest de capitala daneză, Copenhaga.

Prof. Lars Bo Svendsen

Prof. Lars Bo Svendsen de la Universitatea Copenhaga şi profesor la cursul DSTC

În ciuda controversei asupra acestui exerciţiu, câţiva chirurgi erau încântaţi să participe, lăudându-se că vor face distrugeri asupra ficatului porcilor.
Au fost puse sedative în hrana porcilor, iar când au adormit un veterinar le-a administrat anestezice, apoi au fost împuşcaţi într-o pădure pe malurile fiordului Roskilde.
Preăgtirea este condusă conform reglementărilor guvernului danez:
A fost marcat locul unde trebuie împuşcaţi porcii, apoi trăgători de elită ai armatei daneze i-au luat la ţintă. Loviturile trebuiau să distrugă organele (inimă şi plămâni, ficat, splină, pancreas şi vase mari de sânge în abdomen), nu să omoare animalul.
Din acest moment porcii sunt trataţi ca şi cum ar fi victime umane. Porcii supravieţuiau vreo două ore înainte să fie eliminaţi cu doze mari de barbiturice, apoi carcasele au fost aruncate într-un loc cu deşeuri animale.
La exerciţiu au participat echipe de câte 6 persoane care tratau fiecare animal, din care făceau parte chirurgi, anestezişti şi asistenţi. Aceasta era replica a ceea ce se întâmplă în spitalul de campanie britanic din Afganistan.
Marea Britanie şi Danemarca sunt puţinele ţări din NATO în care se folosesc animale vii în astfel de proceduri barbare şi arhaice.

Baza Jægerspris

Baza Jægerspris de lângă Copenhaga unde au loc exerciţiile

Oficialii susţin că folosirea animalelor vii este esenţială în pregătirea chirurgilor pentru evenimentele din teatrele de operaţii.
Folosirea porcilor face situaţia din teatrele operaţionale mult mai realistă din cauza similarităţilor anatomice între porci şi oameni – explică Jens Hillingsoe, directorul cursului.
Aceste exerciţii au loc în Danemarca de două ori pe an.

Foto şi text de la Daily Mail

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Numai în Danemarca…

  1. otilia danilof zice:

    Mai vrea cineva să emigreze în Danemarca sau Anglia? De ce? Ca să înveţe ce? Să trăiască cum? Oare violenţa lor ancestrală este un model de viaţă demn de urmat? La aşa ceva visează tinerii noştri emigranţi? Sau se mai crede încă că, această violenţă ereditară este o poveste ca oricare alta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s