Despre danoizi

Aici sunt câteva dintre comentariile românilor care trăiesc în Danemarca, mai mult sau mai puţin pertinente sau elocvente, referitoare la danoizi. Articolul se actualizează constant.

Ţărani proşti crescuţi de danezi… Ăştia nu au bun simţ… Eu când i-am văzut prima oară comportamentul, pe stradă şi prin baruri, şi în general îmi aduc aminte când mergeam la bunica în munţi şi beam la cârciumă cu ţăranii de acolo… aşa comportament aveau şi ăia, numai că aveau 3 clase peste ăştia. Numai ţărani în ţara asta… gusturi – nimic, rafinament – nimic, atmosferă – nimic, viaţă – nimic, numai plictiseală maximă şi filme de-ale lor… În scurt timp emigrez spre altă ţară.

Danezii sunt crescuţi OK, însă mai au scăpări, oricum este diferenţă între români şi danezi, în România sunt şi oameni foarte educaţi, sunt multe genii, multe vârfuri! Danezii sunt o gloată educată liniar, fără vârfuri, fără nimic! La discoteci nu ştiu să se comporte, râgâie, beau şi se bat… Ţară de idioţi educaţi liniar cu forţa … Ţară de îndobitociţi…

Cei care suntem de ceva timp pe aici ştim ce popor infect şi ipocrit sunt danezii. Şi danezii fură… nu portofele şi iPhone-uri… fură sume foarte mari… Sunt trataţi diferit faţă de străini de către autorităţi (beneficii, înţelegere etc.). Şi poliţia daneză… hahaha… poliţia daneză e o GLUMĂ… În România sunt corupţi, dar aici sunt PROŞTI… Iar dacă zici că eşti român (sau polonez) probabil nu o să te creadă chiar dacă ai dreptate. Trebuie doar să te obişnuieşti cu astea dacă vrei să stai aici… sau să fii destul de deştept(ă) să le eviţi sau să le confrunţi ştiind la ce te aştepţi după ce te duci la „autorităţi” (organe). Distracţie faină şi bine ai venit în Danemarca.

Danemarca ţară „pilot” ca şi restul ţărilor scandinave, ţări experiment cotate ca „model” de democraţie. Să nu uităm că Platon aşeza democraţia lângă timocraţie, oligarhie, tiranie, numindu-le frumos… forme de guvernământ greşite. Democraţia a devenit o „democratură” în zilele noastre. Dacă şi în România fumatul este interzis deocamdată în locuri publice, nimeni nu respectă asta. Restaurantele private îşi rezervă dreptul de a decide singure pe proprietatea lor, iar angajatorii nu sunt interesaţi de viaţa privată a angajaţilor. La fel şi Cehia, tară declarată anti-europeană. Dacă locuitorii acestor ţări încă mai gândesc liber, în Danemarca, lumea e învăţată să facă ce i se spune. Dacă cineva îţi oferă siguranţă, îţi fură libertatea. Ori asta se întâmplă în minunatele ţări scandinave. Nu e mare diferenţă între românul care votează nişte criminali pentru o pungă de făină şi doi mici, şi danezii care îşi vând libertatea pentru o pungă de mâncare de plastic de la Netto. Diferenţa este că cei din urmă o fac cu bucurie, fiind convinşi că trăiesc în cea mai bună ţară şi sunt, statistic, cei mai fericiţi din lume. Nu se pune problema fumatului. E vorba de principiu în sine. Faptul de a accepta orice ţi se oferă şi orice ţi se fură, convins fiind că cei ce o fac ştiu mai bine decât tine dacă e corect sau nu. Cred că dacă ceva li s-a furat danezilor, acel ceva constă în libertatea de gândire. Iar dacă voi care citiţi asta şi locuiţi în alte ţări, vă bucuraţi că nu locuiţi în Danemarca, nu vă bucuraţi mult că bucuria nu e de durată. Când totul va funcţiona perfect în Danemarca, modelul va fi importat şi în restul Uniunii Europene, cu surle şi trâmbiţe ca fiind un model scandinav cu traditie în… democraţie.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre danoizi

  1. Dada zice:

    Nu inteleg care e rostul acestui articol? Cui nu ii convine sa plece acasa sau altundeva. E simplu. Sau e mai usor sa ne plangem si sa ii criticam pe altii? Cei care au facut comentariile sunt „varfuri”, „genii”? Sau sunt „liniari”?

    • otilia danilof zice:

      Fiecare cu gândirea lui, mai scurtă, mai documentată. Aşa suntem noi românii…nu putem fi toţi la unison, de aceea şi treburile noastre merg rău. Cei ce îi critică pe danezi, şi pe drept cuvânt, ştiu, au simţit pe pielea lor umilinţe, neajunsuri, chiar dacă nu sunt genii sau vârfuri. Sunt informaţi la faţa locului şi e bine de luat aminte. Când şi dacă se va ajunge la o funcţionare perfectă a treburilor în Danemarca,… e drept, nu va fi bine, dar poate, până atunci, ne mai deşteptăm şi noi românii şi vom fi în stare să spunem ce avem de spus, să gândim cu mintea noastră şi, poate, nu vom mai fi atât de balcanici. Despre danoizi sunt multe de spus, şi nu toate de bine… a se vedea nu numai realitatea, dar chiar istoria lor ne arată cine şi cum sunt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s