QR codes în cimitire

Dacă aveţi un smartphone, nu cred că există cineva să nu fi scanat cel puţin un cod QR (Quick Response), fie dintr-o revistă, de pe internet, de pe un poster sau dintr-un magazin.
În Danemarca se încearcă folosirea de noi modalităţi în a utiliza un astfel de cod, spre exemplu scanarea unui astfel de cod în cimitire.

QR1Cimitirul din Roskilde a început folosirea unor astfel de coduri pentru comemorarea celor decedaţi, oferind mai multe informaţii decât cele aflate pe piatra de mormânt. Tipărite pe porţelan şi ataşate pe o mică piatră, codurile QR se găsesc lângă monumentul funerar. Codurile se scanează cu un smartphone, iar apoi pe o pagină de internet apare fotografia decedatului împreună cu informaţii despre acesta.
Pentru familie înseamnă mult când eşti aici şi simţi dorinţa de a-i comemora pe cei dispăruţi. Nu este numai un confort, ci o ocazie de a afla povestea vieţii celor decedaţi. Este o bună metodă pentru copii de a-şi aminti de bunici.

QR2Serviciul costă începând de la 700 DKK. Dacă se doreşte, pe lângă poze şi text, pot fi incluse pasaje audio sau video pe pagina comemorativă de internet.
Într-o zi, acest sistem de coduri QR va fi foarte comun în cimitire. Este o metodă bună de a spune povestea unei persoane, toţi avem o poveste, astfel vizita în cimitir devine mult mai interesantă.
Consiliul din Holbæk urmăreşte să introducă astfel de coduri pentru a da mai multe informaţii vizitatorilor, cu planuri de a face necrologuri pentru călugării care au trăit odată în mănăstirea de lângă oraş.
Există foarte mulţi oameni importanţi, povestea lor şi ceea ce au făcut în viaţă este de luat în seamă. Este important pentru noua generaţie să-i aibă în amintire.

Un astfel de sistem funcţionează deja cu mare succes la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „Astra” din Sibiu.

Acest articol a fost publicat în Opinii, Social și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s