Balonul românesc ICT3 a traversat Danemarca

Update 19 noiembrie 2019: Zborurile de lungă durată vor fi întotdeauna o provocare. Este finalul zborului ICT3. Lansat pe 25 iulie 2019, a zburat 116 zile, înconjurând globul de 7 ori şi jumătate. Ce călătorie uimitoare! O realizare excepţională!!
ICT3 nu a mai emis radio wspr pe 20 m de la ora 2.22 GMT, fiind în Pacific, deasupra insulelor Hawaii (Lanai City).

Update 2 octombrie 2019: La finalul celui de-al patrulea tur în jurul lumii, balonul ICT3 a trecut din nou prin Danemarca, în noaptea 1/2 octombrie 2019, cu o viteză de 120 km/h, la o altitudine de 11.700 m (traseul galben).

Turul 2 al ICT3 prin Danemarca (albastru), turul 4 (galben)

La finalul celui de-al doilea tur în jurul lumii balonul românesc de mare altitudine (HAB) denumit YO3ICT a făcut o vizită destul de scurtă Danemarcei (mai puţin de 2 ore). A intrat prin sud (pe la ora 13.00 – 05 sept. 2019), venind din Hamburg, Lübeck, apoi a urmat destul de aproape linia feriboat-ului care ajunge la Rødbyhavn. A traversat Insula Lolland, apoi Falster, a traversat rapid estul Insulei Sjaeland, după care în apropiere de Copenhaga a traversat Podul Øresund şi a ieşit din Danemarca prin Insula Saltholm.

Balonul a zburat cu 125 km/h, la o altitudine de 11.600 m, fiind un curent puternic la această altitudine. Traseul integral al balonului poate fi urmărit aici.

Traseul balonului ICT3 prin Danemarca (tura a doua).

Cei pasionaţi pot consulta un articol despre construcţia emiţătorului radio şi a schemei de funcţionare, aici. Pentru detalii suplimentare, un forum de discuţii pe această temă se află aici.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s