Castele bântuite

castle-2Castelul  Dragsholm Slot, aflat pe Dragsholm Alle la nr. 1 în localitatea Hørve – Danemarca, a fost construit în secolul al XII-lea de către Episcopul de Roskilde. De-a lungul timpului a găzduit numeroşi regi şi nobili, iar acum este în proprietatea familiei Bottger care l-a obţinut în 1939.
Oaspeţii vor admira cu siguranţă interioarele acestui castel, acum transformat în hotel, unde se ţin conferinţe de afaceri, petreceri. Ca orice vechi castel, Dragsholm are partea sa de contribuţie cu privire la entităţi supranaturale. Există trei fantome despre care se spune că bântuie acest hotel:
Doamna Gri, nu este observată foarte des, se presupune că este fantoma menajerei care lucra în castel. Se spune că suferea de o teribilă durere de dinţi de care s-a vindecat. Ea se întoarce din când în când la castel pentru a se asigura că totul este în ordine, iar oaspeţii se simt bine.

10674562

Doamna Albă, care nu a avut o viaţă fericită, se presupune că a fost fiica unui fost proprietar al castelului. Aceasta s-a îndrăgostit de un muncitor, iar tatăl ei, când a aflat de relaţie, a poruncit ca ea să fie închisă pe vecie în interiorul unui zid. Se spune că această fantomă bântuie coridoarele. Este cutremurător fatpul că în momentul în care hotelul a fost reamenajat, a fost descoperit un schelet îmbrăcat în ceea ce părea a fi o rochie albă, zidit într-un perete.
A treia fantomă este a lui Earl of Bothwell. El a fost închis în castel unde se presupune că şi-a găsit sfârşitul. Fantoma sa călăreşte în fiecare noapte şi uneori chiar îşi înhamă calul la trăsură, iar câteodată se aude zgomot de copite în curtea pietruită.
Aceste trei spirite sunt cu siguranţă caracteristicile castelului, fapt pentru care sunt unul din motivele pentru care vin oaspeţii aici. Este unul din locurile din top 10 în lume unde bântuie fantomele, alături de Castelul Bran din Transilvania.

Acest articol a fost publicat în Opinii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu